Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

ИРПС осъществява мониторинг над държавните институции, за да гарантира наличието на прозрачност и добро управление в полза на гражданското общество.

slide

ИРПС развива дигитални инструменти, които подпомагат участието на гражданите в процеса на вземане на решения.

slide

ИРПС обучава независими наблюдатели над изборния процес в България и разработва нови дигитални технологии, които гарантират честността на изборите.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

ИРПС участва в среща с представители на ОССЕ/СДИПЧ за организацията на предстоящите избори

article image

Институт за развитие на публичната среда взе участие в среща, инициирана от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ/СДИПЧ). За оценка на предизборната среда и работата по подготовката на изборите за президент, ОССЕ се консултира с представители на отговорни за изборния процес институции, политически формации, граждански организации и медии.

На срещата с представителите на неправителствени организации днес бяха обсъдени приетите и предстоящи промени в изборното законодателство, независимото наблюдение на изборите, организацията на изборния процес, финансирането на предизборните кампании и отчитането на разходите, направени за тях, отразяването на кампаниите в медиите и др.