Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Кръгла маса „Изборните правила – какво очакват гражданите и какво (не)направиха политиците“

article image

Институтът за развитие на публичната среда осъществи мониторинг на приемането на новия Изборен кодекс и води застъпничество за промяна на правилата. Предстои публикуването на доклад от оценка на въздействието на изборните правила за избор на народни представители, който ще представи действието на Изборния кодекс на предсрочните избори през май 2013 г. и новоприетите през февруари 2014г. правила.

В прикачения файл можете да се запознаете с позицията на Институт за развитие на публичната среда, представена на кръгла маса на 24 февруари 2014г., по време на дебата „Изборните правила – какво очакват гражданите и какво (не)направиха политиците“.

Прикачен е и протокол на организираната от ИРПС Кръгла маса, в рамките на която бе представен доклада на организацията.