Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

"Парите в предизборните кампании" - пресконференция на ИРПС

article image

На 19 декември, 2014 г., Институт за развитие на публичната среда представи резултатите от свое проучаване "Парите в предизборните кампании". Показани бяха сравнения на средствата, вложени в предизборните кампании за предсрочни парламентарни избори 2013 г., изборите за Европейски парламент 2014г. и предсрочни парламентарни избори 2014 г.

Обсъдени бяха и следните теми:

  • Колко са похарчили участниците в изборите за медии?

 

  • Какви са разходите за различни видове медии – електронни и печатни, обществени и частни?

 

  • Каква е „цената” на един глас според отчетите в Сметната палата?

 

  • Колко са даренията и субсидиите в бюджета на кампаниите?

 

С представените резултати можете да се запознаете от тук.