Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

ПУБЛИКАЦИИ

Евроизбори 2014 – заключения от граждански мониторинг върху кампанията и изборния ден

Евроизбори 2014 – заключения от граждански мониторинг върху кампанията и изборния ден;

Прикачените файлове съдържат обобщени данни от независимия граждански мониторинг върху кампанията и изборния ден, както и анализ на партийните отчети пред сметната палата.

Можете да се запознаете и с „Изследване върху  поведението на политическите партии и политическите лидери в социалните медии по време на Европейските избори 2014

Автор на изследването е Николета Абрашева;

Асистент в изследването - Елена Андонова.

uploadet file uploadet file uploadet file uploadet file