Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

ИРПС осъществява мониторинг над държавните институции, за да гарантира наличието на прозрачност и добро управление в полза на гражданското общество.

slide

ИРПС развива дигитални инструменти, които подпомагат участието на гражданите в процеса на вземане на решения.

slide

ИРПС обучава независими наблюдатели над изборния процес в България и разработва нови дигитални технологии, които гарантират честността на изборите.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

ВИДЕО

Представяне на платформата "За честни избори" по БНТ

През 2011г. Институт за развитие на публичната среда стартира своя сайт „За честни избори”. Адресът на сайта е http://fairelections.eu. Най-лесно той може да бъде открит чрез “Google”, като в търсачката се въведат думите: „за честни избори”.

 

Основната цел на сайта е да приема сигнали за нарушения на изборните правила, през Фейсбук, Туитър, и-мейл и по телефон. Тези сигнали се отбелязват върху картата на България. За всяко населено място, където е посочено наличието на проблем се отваря текстово съобщение с описание на изборното нарушение. Към съобщенията всеки потребител на платформата може да добавя снимков и видео материал.

 

В това видео Тони обяснява, как може да се използва платформата от гражданите, за да се наблюдава честността на изборния процес.