/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

ГАЛЕРИЯ

Решение на ВАС по дело за разсекретяване на протоколите на ЦИК

article image

През 2011г. Институт за развитие на публичната среда (ИРПС) изиска достъп до 30 протокола от заседанията на Централната избирателна комисия в България. Достъпът до протоколте ни бе отказан от членовете на комисията.

 

На 14 октомври (същата година) екипът на ИРПС заведе дело в Софийския административен съд, основавайки се на Закона за достъп до публична информация. Целта ни бе да се получи информация за някои от най-спорните решения на ЦИК. Близо две години по-късно, публикуваме решението на ВАС от 4 март, 2013 г. по делото за достъп до обществена информация, с което тя ни бе отказана. 


1 2 3