/> Изборите за Европейски парламент: преференции, машинно гласуване и информираност на избирателите
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Пресконференция: "Изборите за Европейски парламент: преференции, машинно гласуване и информираност на избирателите”

article image

На пресконференция на 4 юни, 2019 г. Институт за развитие на публичната среда представи анализ на данните за Евроизбори 2019 и национално представително проучване на социологическа агенция Алфа Рисърч.

По време на пресконференцията на тема “Изборите за Европейски парламент: преференциите, машинното гласуване и информираността на избирателите” представихме анализ на преференциалното гласуване, машинния вот и пропуските, свързани с него, и информираността на избирателите.

Данните, които обявихме, както и кратка извадка от социологическото проучване, проведено от агенция Алфа Рисърч по поръчка на ИРПС по време на предизборната кампания, може да откриете в секцията "Публикации и ресурси" като прикачени файлове.