/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Пресконференция: "За недействителните гласове - от Ивановци до Губислав. Местни избори, 2019"

article image

На 27-и октомври 2019 г. и 3-ти ноември 2019 г. бяха проведени двата тура на местните избори. Безпрецедентно висок се оказа делът на недействителните гласове, подадени за общински съветници - 15.1 %. В 208 от всички 265 български общини процентът на недействителни гласове е над средния за страната.   

На пресконференция "За недействителните гласове - от Ивановци до Губислав” на 22-ри ноември, 2019 г. в БТА, екипът на Институт за развитие на публичната среда  представи своя анализ на недействителните гласове за общински съветници от местни избори, 2019 г.  

В допълнение екипът ни изложи и своите хипотези за безпрецедентно високия дял недействителни гласове, както и препоръки за промени в изборния процес.   
 
Повече информация, може да откриете в презентацията в секцията Публикации и ресурси