/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

ИРПС представи симулация на гласуване с подвижни секции за избиратели, поставени в карантина

article image

На 07.01.2021 г. Институт за развитие на публичната среда, който е част от Обществения съвет към Централната избирателна комисия, се включи в среща за обсъждане на актуални въпроси във връзка с предстоящите парламентарни избори при Президента на Република България г-н Румен Радев. На нея екипът ни представи анализ и симулация относно осигуряване на възможност на гражданите, засегнати от КОВИД-19, да упражнят правото си на глас чрез подвижни избирателни секции. С пълния текст на анализа и данните към него може да се запознаете в публикацията ни Гласуване с подвижна избирателна секция - симулация.