/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Конференция “Медии и данни - кой избира програмата?”

article image

На 27.07.2019 г. във Френски културен институт в София се състоя събитието “Медии и данни - кой избира програмата?”, организирано от Институт за развитие на публичната среда.


Участниците имаха възможност да дискутират теми, свързани с актуалното развитие на темата за медийния плурализъм в Европейския съюз и в България; връзката между демократичната медийна среда и публичното управление; иновативни подходи за осъществяването на разследваща журналистика и представяне на събитията в контекста на тяхното развитие; влиянието на партиите върху медийното съдържание (с фокус върху периода на предизборните кампании) и ролята на партийното финансиране в този процес.


Лектори на събитието бяха проф. Нели Огнянова, разследващият журналист Генка Шикерова, директорът на изследователския екип на “Center for Responsive Politics” Сара Брайнър, изпълнителният директор на Институт за развитие на публичната среда Ива Лазарова, журналистът Спас Спасов и Полин Адес-Мевел - ръководител отдел "Европейски съюз и Балкани" в “Репортери без граници”


Модератор на срещата бе журналистът от БНР Силвия Великова. 


Събитието се осъществи с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България и съдействието на Френския институт България.