/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Предложенията на ИРПС, засягащи прозрачността на дейността на НЦИОМ, бяха одобрени

article image

На 4 юни 2013 г. приключи второто четене на Правилника за дейността и организацията на Народното събрание.

Предложенията на Институт за развитие на публичната среда, засягащи прозрачността на дейността на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ), бяха одобрени.

В приложението към Правилника, засягащо финансовите правила за бюджета на Народното събрание, се прие следният текст:

„Националният център за изследване на общественото мнение публикува на сайта на Центъра на интернет страницата на Народното събрание плана си за работа и извършените изследвания със средства от бюджета на Народното събрание, заявките за тях, направените публикации и архив по години и теми.”