/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Тази събота, 13.07.2013 - Хакатон!

article image

За последните 6 години в българските медии са разпределени 66 милиона лева по европейските оперативни програми.


Какво купуват тези пари: реклама или удобно мълчание?


Тази събота - 13.07.2013г. от 11.00 часа Институтът за развитие на публичната среда организира Хакатон в клуб Сохо на ул. Искър 4.


Кои медиини компании участват? Какво си разпределят? Срещу какво? Заповядайте на хакатона, за да се поразровим заедно в данните. Единственото, от което се нуждаете, за да участвате е компютър и много кафе.


Колко забавен може да бъде един Хакатон и защо е важно да си задаваме нестандартни въпроси, можете да видите тук: http://vimeo.com/tanukifilms/hackathon