/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Институт за развитие на публичната среда с нов проект за местните избори

article image

През май 2011 г. Институт за развитие на публичната среда започва реализацията на проект “Мобилизиране на институциите и гражданския ресурс за честен и свободен изборен процес в 8 български общини в риск”.

Ще се реализират следните дейности:

  • Идентифициране на общини, в които съществува риск от тяхното завладяване от криминални мрежи и икономически лобита, както и такива с повишен риск от опорочаване на изборния процес чрез купуване на гласове, контролиран вот и манипулиране;
  • Мобилизиране на държавните институции за въвеждане на превенция и защита срещу нарушения на изборния процес;
  • Подкрепа на гражданските групи за натиск и неправителствените организации в общините и провеждане на интернет и кампания на терен срещу купуването на гласове и контролирания вот;
  • Сътрудничество с националните и регионалните медии за подготовката на публикации и филми, свързани с рисковете в общините; анализране на предизборния процес и фокусиране на вниманието на гражданите върху икономическите групировки и престъпни мрежи, които искат да завладеят местната власт за собствена изгода.

Проектът ще се реализира с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България”.