/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Експертите на ИРПС проведоха среща с представители на ЦИК, за да обсъдят възможности за взаимодействие

На 26 юли експертите на Института за развитие на публичната среда проведоха среща с представители на Централната избирателна комисия с цел да се обсъдят възможностите за развитие на формите за обучение и информираност на избирателите за техните права. В рамките на дискусията от ЦИК заявиха, че ще разчитат на експертизата на ИРПС по отношение на различни образователни и информационни дейности, свързани с повишаване на информираността на избирателите и усилване на доверието в изборния процес. По време на дискусията членовете на ЦИК декларираха готовността си да изпратят техни представители в работните групи на ИРПС, за обсъждане на съдържанието на продуктите, свързани с дейността на изборната администрация и информирането на избирателите, които институтът разработва.

 

С протокола от срещата можете да се запознаете тук.