/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

ИРПС споделя опита си в Тунис

От 23 до 26 юни 2011 г. в Тунис ще се проведе инициативата “Believe in Dialogue, Act for Citizenship -Exchanging Practices on Participation and Democracy”, организирана от фондация “Анна Линд”.

Участие във форума ще вземат между 150 и 200 участници, представители на НПО от Евро-средиземноморския регион. Те ще дебатират за основните предизвикателства пред обществата от региона в контекста на настъпилите социални промени и преход към демокрация.

Институт за развитие на публичната среда ще вземе участие във форума, като Ива Лазарова – координатор “Международни връзки” на ИРПС ще изнесе презентация на тема: “Изборите – изграждане на система за ранно предупреждение за манипулациите на вота”. Споделяйки своя опит, ние се надяваме, да подпомогнем приятелите си от региона за по-нататъшното развитие на демократичния процес в страните им.