/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

ИРПС изпрати списък с въпроси по молба на Централната избирателна комисия за провеждането на социологическо проучване

article image

На 18.09.2012г. експертите на Институт за развитие на публичната среда изпратиха списък с теми и въпроси по молба на Централната избирателна комисия. ЦИК планира провеждането на социологическо проучване за нивото на информираност на избирателите за техните права и задължения в изборния процес. Въпросите на ИРПС засягат нагласата на избирателите за гласуване, неяснотите, които имат около избирателния процес, тяхното разбиране за ролята на ЦИК, РИК и СИК и очакванията към тези структури. Включени са и въпроси, свързани с оценка на изборните правила и тестване на някои идеи за промяна на изборното законодателство. С целия списък от въпроси можете да се запознаете ТУК.