/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

ИРПС обучава журналисти, полицаи и висши магистрати

На семинар в Пловдив през 8,9 и 10 септември 2011г. ИРПС представи своя проект “Mобилизиране на институциите и гражданския капитал за честен и свободен изборен процес в общините Пловдив, Кърджали, Перник, Петрич, Созопол, Несебър, Сандански и Разлог”, подкрепен от Фондация „Америка за България”.

 

Семинарът бе организиран и проведен от ИРПС с участието на повече от 30 журналисти – представители на централните и регионални медии, областни директори на МВР и началници на районни полицейски управления от рискови общини, окръжни и районни прокурори. Пред участниците в семинара ИРПС представи своите заключения от проучването за рисковете пред изборния процес на предстоящите местни и президентски избори. Обсъдени бяха и възможностите за взаимодействие между правоохранителните органи и гражданското общество, с цел осигуряване на гаранции за свободен и честен изборен процес.

 

Семинарът бе открит от заместник-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. В рамките на семинара министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов проведе пресконференция за рисковете пред изборния процес с присъстващите представители на централни и регионални медии.