/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Хакатон "Гласувай за "x" секунди!"

article image

Здравейте, приятели!


Институт за развитие на публичната среда организира на 30 март 2013г. хакатон: " Гласувай за "x" секунди" - ще се обработват и визуализират данни от изборите през 2011 г.

 

Kаним ви да се включите, ако имате страст да разкривате какво се крие зад скучни таблици от числа и да "хаквате" данни. Участвайте - за най-запаление хакери сме подготвили и "бонуси" - чрез гласуване сред всички участници ще се излъчи екипът победител, а всички резултати ще бъдат представени във видео сайт, посветен на гражданската журналистиката и работа с данни.

 

Свържете се с нас - обадете се или ни пишете на мейлите на Институт за развитие на публичната среда.

 

С предварителна програма на събитието можете да се запознаете от тук.