/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

ИРПС с пресконференция за откритостта в работата на ЦИК

На 06.11.2011г. ИРПС проведе пресконференция под надслов „Протоколите „Х” или защо ЦИК не прави публични стенограмите от заседанията си”. В пресконференцията взеха участие повече от 20 журналисти от електронни и печатни медии. Институт за развитие на публичната среда изрази публично отношението си по следните въпроси:

  • Защо ни бе отказан достъп до протоколите на ЦИК, които убедени сме са официална обществена информация?
  • Има ли някакви тайни в протоколите на ЦИК, които гражданите и участниците в изборите не трябва да узнаят?
  • Страхува ли се ЦИК да покаже публично аргументите на членовете на комисията, когато се обсъждат и вземат решения?
  • Защо е толкова затруднена комуникацията на ЦИК с избирателите и медиите?
  • Защо информационната кампания на ЦИК тръгна толкова късно? Какви ще са последствията от това?

Пресконференцията се проведе в рамките на проект „Оценка за въздействието на новото изборно законодателство в България и застъпничество за честен изборен процес” подкрепен от Балкански тръст за Демокрация.