/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Институт за развитие на публичната среда изготви Наръчник за местни наблюдатели на избори.

article image

 

Институт за развитие на публичната среда изготви Наръчник за местни наблюдатели на избори. Наръчникът е предназначен за местни наблюдатели на избори в България.

 

Текстът представлява адаптиран вариант на наръчника на ОССЕ – Наръчник за местни наблюдатели на избори. Включени са и примери от българската практика, и наблюдение на ИРПС от последните местни и парламентарни избори през 2011 г. Наръчникът е подготвен в рамките на проект, подкрепян от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

 

Наръчникът може да свалите от ТУК.