Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Бюджетът на София - възможности и предизвикателства

Това е темата на кръгла маса, която се провежда днес 29 април 2009 г. от 10 часа в зала 6 на х-л Радисън, София. Дискусията се организира от ИОО-София и ИРПС.


На срещата ще бъдат дискутирани данни за тенденциите в бюджета и бюджетната политика на Столична община за 2004-2008 г. - период, обхващащ пълния мандат на общинския съвет 2004-2007 г. и първата година от работата на новия общински съвет, избран през есента на 2007 г.


Бюджетните показатели на Столицата са сравнени със средните за страната стойности и стойностите на следващите три най-големи по брой на населението общини в България - Пловдив, Варна и Бургас. В дискусията ще участват експерти, представители на Постоянната комисия по финанси и бюджет към СОС и представители на неправителствения сектор.

Анализ на бюджета на Столична община за периода 2004-2008 г. (Изтегли) (411kB) Документите се виждат с Acrobat	Reader.