/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

ИРПС ще наблюдава изборите в ромските гета

article image

На 14.10.2011г. експерти на „Институт за развитие на публичната среда” проведоха обучение на независими наблюдатели, които ще се включат в наблюдението на местните и президентски избори в България на 23.10.2011г. Обучението бе организирано от Националния демократически институт за международни отношения и Институт „Отворено общество” София. Наблюдатели роми ще наблюдават изборния процес в България, регистрирани от „Институт за развитие на публичната среда”. Ще се наблюдава работата на избирателни секции, разположени в ромските гета, където традиционно изборните нарушения са най-много. Сдружение „Институт за развитие на публичната среда” е регистрирано, като организация, която може да наблюдава изборите с решение № 1182-ПВР/МИ от 14.10.2011г. на Централната избирателна комисия (ЦИК).