/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Представители на инициативата „Отворени данни – избори в България” се срещнаха с ЦИК

article image

Представители на инициативата „Отворени данни – избори в България” се срещнаха с администрацията на Централната изборна комисия на 4 декември, 2012 г., за да обсъдят възможностите за отваряне на данните от изборите в машинно-читаем формат и под отворен лиценз.


На срещата бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между инициативата и ЦИК. ЦИК се ангажира да излъчи контактни лица, с които представителите на инициативата (Институт за развитие на публичната среда, Фондация „14-ти януари”, НПОЛинкс и блогърите Боян Юруков, Емил Георгиев и Пейо Пеев) да обсъдят техническите параметри за публикуването на данни от резултатите от изборите в отворен формат.


С писмото на Инициативата до ЦИК можете да се запознаете тук.