Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

Институт за развитие на публичната среда започна реализацията на нови общественозначими проекти

article image

Институт за развитие на публичната среда започна реализацията на три нови проекта по теми значими за българското общество:

 

  • проект “Скандалът “Красьо от Плевен” или защо ВСС загуби битката с корупцията в съдебната система”, подкрепен от CEE Trust;

 

  • проект “Граждански мониторинг върху процеса по изработване на нов Избирателен кодекс”, подкрепен от Балкански тръст за демокрация;

 

  • проект “Граждански мониторинг върху прилаганите от правителството инструменти за управление на средствата от структурните фондове на ЕС”, подкрепен от Институт “Отворено общество” – София.