Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

НОВИНИ

ИРПС с институционален грант

ИРПС с институционален грант


От 1 юли 2011г. с подкрепата на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE trust), започна реализацията на проект “Програма за развитие и устойчивост на основните приоритети на Институт за развитие на публичната среда.
Прочети още...

ИРПС споделя опита си в Тунис


От 23 до 26 юни 2011 г. в Тунис ще се проведе инициативата “Believe in Dialogue, Act for Citizenship -Exchanging Practices on Participation and Democracy”, организирана от фондация “Анна Линд”.
Прочети още...
Стартира проектът “Оценка на въздействието на новото изборно законодателство в България и застъпничество за честен изборен процес”

Стартира проектът “Оценка на въздействието на новото изборно законодателство в България и застъпничество за честен изборен процес”


На 1-ви май 2011 г. Институт за развитие на публичната среда стартира изпълнението на проект “Оценка на въздействието на новото изборно законодателство в България и застъпничество за честен изборен процес”.
Прочети още...
Институт за развитие на публичната среда с нов проект за местните избори

Институт за развитие на публичната среда с нов проект за местните избори


През май 2011 г. Институт за развитие на публичната среда започва реализацията на проект “Мобилизиране на институциите и гражданския ресурс за честен и свободен изборен процес в 8 български общини в риск”.
Прочети още...

Институт за развитие на публичната среда изследва на терен обществените нагласи за следващите местни избори


През април 2011 г. екипът на Институт за развитие на публичната среда проведе 23 интервюта в общините Петрич, Созопол и Казанлък.
Прочети още...

На 31 януари от 14 ч. в хотел „Радисън”, Институт за развитие на публичната кръгла проведе кръгла маса, на която се обсъдиха:


Ролята и приносът на ВСС за изпълнение на показателите в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност от Механизма за сътрудничество и проверка; ...
Прочети още...

Информационната система за управление и наблюдение на средствата от структурните инструменти на ЕС в България - дискусия


На 6-ти октомри 2010 г. в Министерски съвет на България се проведе фокус-група за обсъждане на демо-версията на системата за предоставяне на публична информация на ИСУН...
Прочети още...