/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

ПРОЕКТИ

Аз гласувам

article image

Аз гласувам е интерактивен инструмент (разполагащ и с мобилна версия), който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали и др. Тази интернет базирана пратформа, предоставяща добре визуализирани данни на достъпен език, дава възможност на различни групи от гласоподаватели (хора с увреждания; избиратели, които гласуват за пръв път; избиратели извън страната; чуждестранни граждани и тн.)  да упражнят правото си на глас. Платформата се стреми да повиши участието в гласуване и значително да подобри изборния процес.