/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Закрила - онлайн инструмент, представящ систематизирана институционална информация за бежанците в България.

slide

За честни избори - “crowdsourcing” инструмент, представящ карта на нарушенията в изборния процес в България, базиран на платформата Ушахиди, който стартира работа за президентските и местните избори през 2011 г.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

ПРОЕКТИ

“Проучване и консултация във връзка с изработването на нормативен акт на Столична община”

Цел: Проучване на законодателството, регламентиращо специалния статут на дванадесет европейски столици – Белград, Берлин, Братислава, Варшава, Виена, Киев, Лондон, Мадрид, Москва, Париж, Прага, Рим. Проучване на столичния статут на София в българското законодателство. Изработване на проект на закон за столицата на Република България – гр. София и мотиви към проекта на закон.


Продължителност: април 2010 – юли 2010 г.


Възложител: Столична община


e-mail: jnenkova@sofia.bg


Материалите, изготвени ИРПС по този проект можете да свалите от тук.