/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

ВИДЕО

Представяне на платформата "За честни избори" по БНТ

През 2011г. Институт за развитие на публичната среда стартира своя сайт „За честни избори”. Адресът на сайта е http://fairelections.eu. Най-лесно той може да бъде открит чрез “Google”, като в търсачката се въведат думите: „за честни избори”.

 

Основната цел на сайта е да приема сигнали за нарушения на изборните правила, през Фейсбук, Туитър, и-мейл и по телефон. Тези сигнали се отбелязват върху картата на България. За всяко населено място, където е посочено наличието на проблем се отваря текстово съобщение с описание на изборното нарушение. Към съобщенията всеки потребител на платформата може да добавя снимков и видео материал.

 

В това видео Тони обяснява, как може да се използва платформата от гражданите, за да се наблюдава честността на изборния процес.