/>
Language iconEnglish

ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПУБЛИЧНАТА СРЕДА

Следвайте ни:
facebook twitter youtube rss
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ КОНТАКТИ
slide

Отворен парламент е онлайн платформа за независим анализ на данни за дейността на народните представители и законодателния процес. Блогът е независима онлайн медия, предоставяща информация за работата на властите в страната, разследвания на институционални злоупотреби и защитаваща публичния интерес.

slide

Аз гласувам е интерактивен инструмент, който разяснява на гласоподавателите правата и задълженията им, изборните процедури - крайни срокове, отговорни институции, подаване на жалби и сигнали.

slide

Платформата Избирателите предоставя на потребителите механизъм за съчетаване на изборни и социално-демографски данни за населението в страната.

ВИДЕО

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИ

ВИДЕО

Избори 2013 – Рискове в организацията на изборния процес до началото на кампанията (пресконференция)

На 15.01.2013г. Институт за развитие на публичната среда проведе пресконференция на тема: „Избори 2013 – Рискове в организацията на изборния процес до началото на кампанията”. По време на събитието бяха представени основните констатации от гражданския мониторинг над изборния процес, извършен от организацията. Обсъдени бяха различни теми, сред които:

 

  • ·         Съществуващите съмнения в обществото за автентичността на подписките, с които партиите са се регистрирали за изборите пред ЦИК;

 

  • ·         Нежеланието на ЦИК да отвори кода на софтуера, който ще се използва за обработване на данните от изборите;

 

  • ·         Електронните платформи за граждански мониторинг над изборния процес, които ИРПС поддържа.