Iva_Lazarova

Ива Лазарова

Изпълнителен директор

Ива Лазарова е част от екипа на Институт за развитие на публичната среда от 2007 г., a от 2017 г. тя е изпълнителен директор на организацията.

Ива има магистърска степен по Международни отношения от СУ Св. Климент Охридски.

През 2011 г. по програма на американската неправителствена организация IREX, тя работи в неправителствения сектор в САЩ, изучавайки ролята на новите дигитални инструменти за борбата с корупцията и доброто управление. През 2019 г. е стипендиант на The German Marshall Fund of the US.

Ива има богат опит в управлението на проекти, свързани с анализ на публичните политики.

Изследвания

  • Купуването на гласове или смъртта на местната демокрация
  • Пари, мерки, политики: Докъде стига подкрепата за ромските общности?
  • Партийното финансиране в България
  • История с данни

Контакт

Email: iva@iped.bg

Diana_Eftimova

Диана Ефтимова

Председател на Управителния съвет

Диана Ефтимова работи с екипа на Институт за развитие на публичната среда от 2013г., а от 2020 г. е председател на Управителния съвет на организацията.

Тя е магистър по „Международни икономически отношения“ от „Университет за национално и световно стопанство“ гр. София, като има и бакалавърска степен по специалността „Застраховане и социално дело“, отново от УНСС.

Диана работи по проектите на института, свързани със застъпничество за промени в изборните правила, повишаване капацитета на изборните органи и провеждане на честни и прозрачни избори.

Изследвания

  • Пари, мерки, политики: Докъде стига подкрепата за ромските общности?
  • Партийното финансиране в България

Контакт

Email: didi@iped.bg

Iassen_Lazarov

Ясен Лазаров

Експерт

Ясен Лазаров е част от екипа на Институт за развитие на публичната среда от 2011г.

Той е бакалавър по “Публична администрация” на СУ “Св. Климент Охридски”, магистър по “Европейска интеграция” и в момента работи над докторската си дисертация към катедра  “Публична администрация”.

Той изследва добрите практики в публичната администрация и работи по проектите на ИРПС, свързани с анализ на публичните политики. Ясен работи като експерт по нашите дигитални инструменти, създавани за насърчаването на прозрачност и отчетност в управлението в полза на гражданското общество, както и по теми, свързани с прозрачността на различни публичните регистри у нас.

През 2013г. по програма на Държавния департамент на САЩ, той работи и като експерт за екипа на Центъра за отговорни политики.

Изследвания

  • Купуването на гласове или смъртта на местната демокрация
  • Пари, мерки, политики: Докъде стига подкрепата за ромските общности?
  • Партийното финансиране в България

Контакт

Lilian_Nikiforova

Лилиан Никифорова

Експерт

Лилиан бе един от първите участници в стажантската програма на Институт за развитие на публичната среда през 2015 г., след което и активен доброволец, включил се в различни дейности  на организацията ни. От септември 2017 г. тя вече официално е част от нашия екип.

Лилиан притежава бакалавърска степен по Европеистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Именно в тази сфера е и част от нейната работа в ИРПС – разработване на специална рубрика с аналитични текстове и статии в областта на общите европейски политики за платформата “Отворен парламент“. Лилиан работи по проектите на ИРПС, свързани с честното провеждане на изборния процес.

Контакт

Борд на Институт за развитие на публичната среда

Управителен съвет на ИРПС

Ива Лазарова

Диана Ефтимова

Мирела Веселинова – Мирела Веселинова е дългогодишен журналист. Тя е била главен редактор на сп. “Правен свят”, а в момента е част от екипа на “Капитал”.

През 2003 г. Мирела получава наградата за журналистика – “Черноризец Храбър”, като през 2006 г. отново е номинирана за нея. През 2008 г. тя получава наградата на Съюза на юристите в България.

Проф. Николай Найденов – Проф. Найденов е преподавател във Философския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, катедра Политология. Той има редица изследования в сферата на антикорупционните механизми и политики.